Unipart

En unik digital omvandling i fordonsindustrin

Plattformar

  • Magento

Youwes roll

Konsultverksamhet Implementering DevOps

Lösning

Integration av olika applikationer och system

Youwe har skapat en ny Magento-webbplattform för Unipart som hjälper dem att ge optimal service till sina B2C-kunder och sina partnerverkstäder nu och i framtiden.

Unipart Autoparts är en global distributör av bil-, skåpbils- och lastbilsdelar och är specialiserade på produktion, logistik och konsultverksamhet. Unipart Autoparts är en del av Unipart Group. Med över 10 000 anställda och en omsättning på över 1 miljard pund är det ett av de största privatägda företagen inom sin sektor. 

Tack vare de möjligheter som Magento-plattformen ger tillgång till har, Unipart skapat en online-plattform med en mängd specialanpassade funktioner. Bilägare kan enkelt boka möten genom att ange bilens registreringsnummer och sitt postnummer. Sedan är det bara att välja en verkstad som tillhandahåller sina tjänster i närheten av den önskade platsen. Detta gör att Unipart kan tillgodose B2C-kunder och samtidigt driva verksamheten mot sina lokala servicepartners (verkstäder). Verkstäderna kan få tillgång till alla produktdata, möten och fakturor med bara ett klick. Unipart och Youwe fortsätter att förnya sig. Under 2018 lanserade de en app som gör det möjligt för bilägare att hantera underhållet av sin bil eller fordonsflotta genom direktanslutning till verkstaden. 

50%

Mindre telefonsamtal

40%

Mer trafik

75%

Ökning av online-beställningar

Både bilister och bilverkstadsägare vinner på den nya Unipart-plattformen som erbjuder både information och bekvämlighet

Vår lösning

Magento-plattformen

Youwe har skapat en ny Magento-plattform som öppnar upp en helt ny värld för verkstäder: nya affärer, en gigantisk databas och obegränsad kunskap tillgänglig med bara ett klick. Allt detta möjliggörs tack vare den smarta integrationen av SAP ERP-system och e-handelsplattformen Magento. För att kunna hålla jämna steg med mobilvärlden är webbplatsen fullt responsiv. På så sätt kan Unipart Autoparts ge optimal service till sina B2C-kunder och sina partnerverkstäder nu och i framtiden. 

Under 2018 integrerade Unipart en mobilapp i sin Magento-plattform som möjliggör effektivt bilunderhåll för kunder, hela familjer eller till och med fordonsflottor. Det unika med detta är att den smarta integrationen av produkt- och kunddata i ERP med Magento-plattformen, &nbspgör att mycket kundvänliga sökfilter och beställningsmekanismer får tillgång till dessa data. 

Resultaten

Tidigare var vår produktdatabas inte sammankopplad med verkstädernas hanteringssystem. Men med den nya webbplatsen är den det. Så verkstadsägare kan nu enkelt söka efter delar, kontrollera det tillgängliga lagret och sprida ut sina beställningar under dagen. 

James Billington, E-Commerce Consultant Unipart Autoparts

Den nya lösningen har å ena sidan avsevärt förbättrat sök- och shoppingupplevelsen för både företags- och privatkunder samtidigt som den å andra sidan har skapat en möjlighet att driva verksamhet mot lokala verkstäder som samarbetar med Unipart för att montera de köpta delarna. Detta skapar en unik bro mellan det traditionella sättet att göra affärer i fordonsindustrin och behovet för leverantörer att omvandlas digitalt. 

Ny sökfunktionalitet

Sofistikerade sökfilter erbjuder personliga och effektiviserade interaktioner som avsevärt minskar söktiden och garanterar att de beställda delarna är de rätta. Ange bara bilens registreringsnummer så får du inte bara tillgång till exakt biltyp, utan också alla bildelar i Uniparts sortiment som passar den bilen och som verkstaden har tillgång till. Därför kartläggs och integreras stora mängder produktdata i sökfunktionen. 

Plattformar

  • Magento

Youwes roll

Konsultverksamhet Implementering DevOps

Lösning

Integration av olika applikationer och system

Vill du veta mer om detta?

Läste du något som kan vara intressant för din egen organisation? Eller har du ett särskilt intresse av integrationen av olika applikationer och system? Youwes experter är redo att hjälpa dig med alla dina frågor!